A-lag

Tanum föll mot Svenshögen
2021-06-23 21:44
Tanums målskyttar mot Svenshögen - Ayuub Abdulle och Ludwig Nilsson

Tanum föll i den sista inplanerade träningsmatchen före sommaruppehållet. Svenshögen var starkast och vann hemma med 3-2.

Svenshögen, ett välväxt och fysiskt spelande lag som siktar uppåt i seriesystemet. Tanum hade det jobbigt att stå emot fysiskt och med tanke på att planen inte var i skick till att spela en bra teknisk fotboll på, blev det svårt för vårat unga lag.

FÖRSTA HALVLEK

Svenshögen hade mest boll inledningsvis, efter cirka 5 minuters spel fick man en fin chans  från vänstersidan som Felix Kallin räddade till hörna.

Tanums första målchans i matchen kommer i 15:e minuten när Molham Hafez sticker på en fin räd längs vänsterkanten. Han tar sig förbi sin gubbe och spelar bollen snett inåt bakåt till Ludwig Nilsson som sätter avslutet i ribban. Riktigt nära för Tanum!

Istället för 1-0 till Tanum var det Svenshögen som kunde ta ledningen i matchen efter 29 minuters spel. En hörna skjuts direkt in i mål och det är 1-0 till hemmalaget.

Molham Hafez var pigg under den första halvleken. Det blir sånär straff för Tanum efter 32 minuter när Molham är påväg igenom, hårt uppvaktad lyckas han ändå stå på benen och tvingar fram en hörna.

Efter 40 minuter kommer så 1-1 för Tanum. Efter en hörna går bollen ut till Simon Westlund. Hans inlägg når Ayuub Abdulle som kan nicka in kvitteringen.

ANDRA HALVLEK

Tanum får första läget i andra halvlek när Alexander Berntsson lyfter in en frispark. Eric Johansson nickar ner till Simon Westlund som skjuter, men målvakten räddar.

Efter 51 minuters spel kommer 2-1 för Svenshögen. Ett långt inlägg från höger nickas i mål förbi Moath Alfaiad, som ersatt en skadad Felix Kallin i Tanums mål i andra halvlek.

I den 62:a matchminuten får Ludwig Nilsson på en fin träff från cirka 35 meter. Bollen sitter lågt nere vid ena stolpen och det är kvitterat till 2-2!

Tanums glädje blir tyvärr kortvarig. Efter 67 minuter pekar domaren på straffpunkten och den möjligheten tar Svenshögen vara på. Ställningen nu 3-2.

Tanum flyttar nu upp spelet och trycker på för kvittering, men trots en rad hörnor och stort spelövertag väger man lite för lätt i närkamperna och de riktigt heta målchanserna uteblir. Svenshögen håller undan och vinner matchen med 3-2.

Såhär sa Tanums huvudtränare Fredrik Kallin efter matchen:

"En helt okej match från våran sida idag. Vi vägde lite tunt på vårat centrala mittfält, där dom kanske hade sin bästa spelare. Det såg stabilt ut defensivt i första halvlek. Vi gör ett mål framåt och har bud på minst ett till. Till andra halvlek behöver vi göra ett målvaktsbyte samt några andra förändringar som gjorde att det blev lite mer osäkerhet i vårat spel. Vi krigar ändå på bra och ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist kan jag tycka."