A-lag

Tanum tog helgens andra seger
2022-03-28 14:52
Tanums IF-Hamburgsunds IF 1-0 (1-0)

Tanum tog helgens andra seger när Hamburgsund lag 2 besegrades med 1-0. Segermålet kom i matchminut 32 av Tanums Ahmad Badawi. Båda lagens målvakter spelade bra och såg till att det inte blev fler mål i matchen.

Tanums assisterande tränare Christian Karlsson sammanfattar matchen såhär:

”Hamburgsund bjöd på ett bra motstånd för oss idag. Vår nya spelidé börjar sakta bli bättre även om vi har en bit kvar till den sitter hundra procent.

Det var lite trevande spel i början av matchen från vår sida, det känns inte riktigt som vi var med från start. Vi kom fel i positionerna stundtals. Efter cirka 20 minuter kommer vi bättre in i matchen och börjar låta bollen göra jobbet. Vi skapar flera bra lägen som borde kunnat resultera i mål. Deras målvakt gör både en och två fantomräddningar.

I andra halvlek böljar spelat mycket fram och tillbaka och det är egentligen inget av lagen som tar tag i matchen.

Vi gör några byten efter cirka 55 minuters spel vilket gör att vi tappar lite och får det lite kämpigt, innan vi åter hittar rätt i våra positioner. Bägge lagen skapar ytterligare några bra lägen, men bra målvaktsspel gör att det inte blir några fler mål i matchen.

Ahmad Badawi gör en grym match på vänsterkanten och gör välförtjänt segermålet i minut 32.