A-lag

Tanum vände och vann mot Svarteborg
2021-06-20 19:43
Eric och Gabben satte var sin boll mot Svarteborg

Tanum besegrade Svarteborg med 2-1 på hemmaplan efter att ha vänt matchen i slutskedet.

Tanum öppnade matchen ganska piggt, men utan att lyckas skapa så värst mycket offensivt. Efter cirka 30 minuter tappar Tanum lite i tempo och Svarteborg får mer att säga till om. Med cirka 5 minuter kvar av första halvlek pekar domaren på straffpunkten och Svarteborg ta vara på läget till 0-1.

Den andra halvleken påminner mycket om den första. Tanum har svårt att skapa riktigt heta kvitteringschanser. När domaren visar ut en Svarteborgsspelare öppnar det för Tanum som inte är sena att utnyttja det numerära överläget. Lagkapten Eric Johansson kan först kvittera till 1-1 och i slutminuterna kan sedan Gabben Ali Noor avgöra matchen, 2-1 för Tanum!

Såhär sa en nöjd Robin Hein efter matchen:

"Jag tycker att vi börjar matchen ganska bra, vi håller i taktpinnen men har svårt att skapa farliga chanser framåt.

När Svarteborg åkte på ett rött kort i andra halvlek utnyttjar vi detta, vi stuvar om lite i laguppställningen och får ett väldigt fint tryck på dom."