Beställ din bingolott här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tanums Alliansen
Pojkar 09

Bli medlem i Tanums IF
BLI MEDLEM
Tanums Alliansen P2007-09

Tanums Alliansen – För ett levande föreningsliv
Tanums Alliansen är ett samarbetsprojekt där flera föreningar i Tanums Kommun går samman för att öka möjligheterna för en aktiv fritid i Tanums Kommun. Samarbetet inleddes 2022.


Bakgrund

I vår föränderliga värld behöver föreningslivet hitta nya vägar för att dels kunna erbjuda så många som möjligt att så länge som möjligt och så bra som möjligt att hålla på med sin idrott, och dels fortsätta vara en attraktiv fritidssysselsättning. När flera av föreningarna har svårt att på egen hand bedriva god verksamhet ser vi att en gemensam satsning på samarbete över föreningsgränserna är vägen framåt.

Syfte

Föreningarna försöker skapa så bra förutsättningar för idrottande som möjligt i Tanums kommun. Syftet med samarbetet är mångfasetterat. Vi vill genom samarbete verka för att skapa mervärde, vi vill skapa större möjlighet att bli kvar i föreningslivet längre, och vi vill verka för en större gemenskap. Vi ser att denna samverkan skapar en utökad kamratskap som förenar klubbarna, idrottarna och invånarna i de olika samhällena. Detta kommer medföra positiva utbyten på olika plan i kommunen.
Tanums Alliansen kommer genom exempel visa på hur samarbete har potentialen att skapa större möjligheter och bättre verksamhet. Vi kommer också kunna erbjuda naturliga träningsgruppsalternativ för idrottare som inte känt att de haft någon träningsgrupp på rätt nivå i sin hemmaförening.

Kontaktperson och Tanums Alliansens samordnare:
Erik Sörvik
erik@tanumsif.nu

073 803 12 77

Speluppbyggnadstider
2024-05-01 19:11

Vi hoppas att alla haft ett fint Valborg och första maj firande!

 

Idag hade vi fantastiska förutsättningar med majsol och konstgräs, vilket vi utnyttjade genom att öva på passningskombinationer för vår speluppbyggnad.

 

För den som följer vår årsplanering har sett att vi nu jobbar med speluppbyggnaden som är skedet när vi äger bollen under kontroll och försöker spela oss igenom motståndarlaget. De som var närvarande idag fick utbildning i hur vi kommer försöka ta oss an speluppbyggnaden under de kommande matcherna. För er som missade dagens träning kan ta del av materialet under vår spelidé, där nu 3 av spelets 6 skeden ligger upplagda och presenterar hur vår taktik för matcherna ser ut.

 

Vi kommer nästa vecka fortsätta med att öva på speluppbyggnaden, och exakta övningar kan du se mer av under dagens träning. Kom gärna väl förberedd nästa vecka, och prata med dina kompisar så att vi blir många på träningen, dels för att fler får lära sig om hur vi försöker spela matcherna, men framförallt för att det blir roligare ifall vi många spelare på våra träningar.

 

Nu får ni ha en fin helg så ses vi nästa gång på måndag.

//Ledarteamet

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Tanums IF, 16/05 23:06 
Tanums IF, 08/05 08:46 
Tanums IF, 26/03 14:42 
Tanums IF, 04/03 10:45 
Tanums IF, 22/09 20:50