Tanums Idrottsförening
A-lag

Förlust i seriepremiären för Tanum
2021-08-08 14:20

Tanum föll i seriepremiären hemma mot Stångenäs. Trots att Tanum hade spelövertaget i stora delar av matchen och skapade många fina chanser var SAIS mer effektiva på de få lägen de hade och kunde vinna med 2-0.

FÖRSTA HALVLEK

En förstahalvlek där Tanum förde spelet och där man skapar ett antal fina lägen på inlägg och frisparkar. Gabben Ali Noor, Alexander Klemming och Ashenafi Kinaw Dinessa har samtliga bra lägen att ge Tanum ledningen men 0-0 är ställningen i paus.

ANDRA HALVLEK

I den andra halvleken böljar spelet mer fram och tillbaka jämfört med i den första. Tanum försöker rulla runt medan Stångenäs skapar sina bästa möjligheter på på fasta situationer.

Ayuub Abdulle var ständigt ett offensivt hot från sin kant och serverade flera fina inspel och inlägg. Tyvärr saknades den riktiga skärpan i avsluten idag.

Med cirka 15 minuter kvar av matchen var det istället Stångenäs som kunde ta ledningen efter ett fint skott från höger som borrade sig in i borte krysset bakom Marcus Mentzer i Tanums mål.

Bara ett par minuter senare kommer 0-2 efter att Stångenäs väl enkelt runnit igenom Tanums backlinje. Tungt!

Tanum gör ett sista desperat försök att komma tillbaka. Daniel Söderlund får ett bra läge men avslutet går över. Även Ludwig Nilsson får ett par möjligheter men tyvärr ingen utdelning.

Såhär sammanfattar Tanums tränare Fredrik Kallin matchen:

"Det var inte den inledningen på säsongen som vi hade hoppats på, extra tungt då vi bara har 8 matcher i serien.

Spelmässigt är det en ganska jämn match. I första halvlek känns det som att vi har bra kontroll på matchen och SAIS skapar inte så mycket. Vi har några bra lägen men får inte riktigt till det. Det blir lite för omständigt i straffområdet och det känns lite slarvigt.

Känslan är ungefär densamma i andra halvlek. Tyvärr tar det lite för lång tid för oss när vi får bollen offensivt. De tar ledningen genom ett riktigt kanonavslut. Strax därefter tappar vi bollen lite olyckligt och de får ett friläge som de sätter och det är 0-2.

Det är ju målen som räknas och där var Stångenäs bättre än oss. Nu får vi ladda om till nästa match.

Tyvärr åker vi på ännu en tråkig skada, Gabben Ali Noor skadar knät och ser ut att bli borta ett tag."