A-lag

Mäktig vändning gav säsongens första 3 poäng!
2021-08-15 08:47
Ludwig Nilsson tvåmålsskytt när Tanum vände underläge 1-4 till seger 5-4

Tanum besegrade Bovall/Hunnebo på bortaplan med 5-4 efter en vändning som heter duga! Med 20 minuter kvar var ställningen 4-1 till hemmalaget, men när domaren blåste av matchen efter 90 minuter plus tillägg stod Tanum som segrare med 5-4!

FÖRSTA HALVLEK

Det var ett taggat hemmalag som rivstartade matchen och kunde göra 1-0 tidigt. Tanum kvitterar till 1-1 genom Ludwig Nilsson, men den första halvleken tillhör Bovall/Hunnebo. Tanum får inte igång sitt spel alls och strax före paus kan hemmalaget rättvist göra 2-1.

ANDRA HALVLEK

Tanum var inte nöjda över sin första halvlek, och det skulle bli ännu värre i början på andra halvlek när Bovall/Hunnebo gör två snabba mål fram till 4-1. Nu såg det riktigt mörkt ut för Tanum att kunna komma tillbaka i matchen. Hemmalaget får en spelare utvisad i samband med 4-1-målet och det skulle visa sig bli oerhört jobbigt för dom. Tanum tar nu över matchen fullständigt och sköljer över Bovall/Hunnebo i anfall efter anfall. Med ca 20 minuter kvar reducerar Tanum till 2-4 när Ludwig Nilsson hittar rätt för andra gången i matchen. Med 15 minuter kvar kommer 3-4 genom Daniel Söderlund och strax därefter kommer också kvitteringen till 4-4 av Liban Ali Noor. Men Tanum var inte nöjda med ett oavgjort resultat, när matchklockan tickat upp på 90 minuter kommer så segermålet 5-4 genom Molham Hafez. Vilken comeback av våra grabbar!!!

Såhär sa Tanums assisterande tränare Robin Hein efter matchen:

"Vi kommer in dåligt i matchen, vi följer inte vår spelplan, men framförallt är vi inte lika tända som våra motståndare.

När andra halvlek startar så får vi sämsta tänkbara start med två insläppta mål på några få minuter och vårt självförtroendet blir ganska stukat. När dom får en spelare utvisad lyckas vi jobba oss in i matchen, och på något sätt så känns det rimligt att vi lyckas med denna upphämtning då vi då vi sköljer över dom i nästan varje anfall under andra halvlek. Det var mycket känslor där i slutet av matchen, kul för grabbarna som behövde få tillbaka lite självförtroende på det vi gör."