Missa inte BingoLotto´s 30-årsjubileum 23 oktober!!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tanums Idrottsförening
En aktiv del av samhället

Bli medlem i Tanums IF
BLI MEDLEM
Kansliet är stängt tills vidare
2021-11-24 19:31

Kansliet kommer att vara stängt tills vidare.


Vid frågor skicka mail till info@tanumsif.nu

Vid brådskande ärenden kontakta Marcus Fransson på 073-631 99 12

BK Häckens damlag kommer på besök!
2021-10-11 19:44

Bohusklubbar i samarbete med BK Häcken för att skapa förebilder

 

Den andre oktober åkte tjejerna från vårat F-08/09 lag till Bravida Arena på Hisingen för att beskåda toppmötet mellan BK Häcken och FC Rosengård i damallsvenskan. Matchen motsvarade alla förväntningar våra tjejer hade. I det ihållande regnet kunde BK Häcken till slut vinna med 2-0 och verkligen skapa spänning i toppstriden genom att minska FC Rosengårds försprång i tabellen till 3 poäng. Det var tack vare Brixlys samarbete med BK Häcken som de olika tjejlagen från Tanums IF, Grebbestads IF och Hamburgsunds IF fick chansen att vara på plats på Bravida Arena.  

Torsdagen den 28 oktober kommer Häcken till Siljevi för att hålla en inspirationsträning för tjejerna i Tanums IF, Grebbestads IF och Hamburgsunds IF. Besöket innebär inte bara att vi får besök av ett gäng världsstjärnor på Siljevi och ett evenemang som skapar glädje och laganda. Det innebär att våra unga tjejer får kvinnliga förebilder att se upp till. Något som är oerhört viktigt för att de ska finna inspiration och motivation att fortsätta med sin idrott när de blir äldre. Det är också en samverkan mellan flera Bohuslänska klubbar, vilket skapar en gemenskap där vi kan lära av varandra och utvecklas tillsammans, även om det självklart ska få finnas kvar en rivalitet på planen. Det sänder också signaler om att vi verkligen tror på tjejerna och vill satsa på damfotbollen.

 

Alla de här sakerna som nämns ovan är viktiga var och en för sig, men det de alla har gemensamt är att det bidrar till att få fler ungdomar i rörelse. Den fysiska aktiviteten har givetvis en positiv effekt på hälsan, men idrottens kanske viktigaste egenskap är att den förenar, att den skapar en gemenskap och en tillhörighet. Inte minst om du tillhör en förening.

 

Föreningslivet och breddidrotten är oerhört viktigt för samhället. Därför är det extra glädjande att klubbarna kan enas i denna satsning och hitta en samverkan som är gynnsamt för föreningslivet i regionen.

 

Sedan vill vi givetvis ge en stor eloge till Häcken som tog så väl hand om oss på Bravida Arena och vi ser fram emot att ge tillbaka när de besöker oss på Siljevi den 28 oktober.

 

Samarbetet och satsningen har möjliggjorts tack vare Brixly som är partner till alla inblandade föreningar och som brinner för lokal närvaro och breddidrotten.

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
P/F 12-13, 08/10 18:36 
P/F 12-13, 02/10 09:02 
A-lag, 25/09 19:52