Beställ din bingolott här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tanums Idrottsförening
En aktiv del av samhället

Bli medlem i Tanums IF
BLI MEDLEM
Herrseniorerna spelar i division 5 2024!
2023-11-19 19:10
Efter beskedet om Div 5 tog vi oss ett snack med Lagledare & ordförande i fotbollssektionen Marcus Fransson .
 
Intervjuar det gör eminente Martin Falk
 
Till att börja med - ett stort grattis till division 5 avancemanget!
- Tack så jättemycket!
 
Hur går dina egna känslor nu sedan det blev klart, förstod att det kom en och annan glädjetår eller?
- Det känns såklart otroligt skönt. Jag har kämpat för det här, antingen som spelare, ledare eller sektionsmedlem, i 16 år så det känns fantastiskt. Det stämmer att det kom några tårar faktiskt. Som sagt, man har lagt några timmar på seniorlaget genom åren och att det nu äntligen betyder avancemang till division 5 är oerhört skönt.
 
Hur presenterade ni detta beskedet för spelarna? Blev ju riktiga glädjescener som vi sett på diverse sociala medier.
- Vi kallade till ett extrainsatt spelarmöte i samband med inomhusträningen. Väl där så fick killarna ta på sig en matchtröja, vi sa att vi ville ta ett lagfoto som vi skulle ha i vårt sponsorblad. När alla ställt upp sig så började jag med att säga att vi lovat att återkomma så snart vi fått klart med en huvudtränare. Tyvärr så har det inte hänt något nytt där, men däremot så fick vi idag besked om att vi fått en plats i division 5! Det blev ett stort jubel!
 
Processen att nå div 5 har inte varit helt självklar, ni var inte första lag i kön eller hur? Berätta!
- Ja, det stämmer. Stenungsunds andralag, som vann reservlags-6:an, hade förstatjing på platsen. De tackade dock nej. Förfrågan gick då vidare till Skärhamns andralag som kom på andraplats efter Stenungsund. De hade tagit 1 poäng mer än oss i år. Skärhamn valde dock också att tacka nej vilket gjorde att vi i Tanum sedan stod näst på tur.
 
Vad betyder detta för föreningen och för den satsning ni gjort på seniorverksamheten under det senaste åren?
- Det betyder så klart jättemycket. Risken hade ju funnits att spelare lämnat oss om vi blivit kvar i division 6 och det ville vi verkligen undvika. Vi har verkligen ett fantastiskt gäng med en riktigt härlig sammanhållning. Nu kan vi bygga vidare och ta nästa steg i vår satsning.
 
Hur ser ni på nuvarande trupp, håller den för division 5-spel eller letar ni förstärkningar utifrån?
- Prio ett är att behålla den trupp vi har. Truppen tror jag utan tvekan kommer att klara division 5 bra. Den består dock i nuläget utav endast 19 spelare så vi har plats för ytterligare några spelare. Det är framförallt spelare som förstärker oss som vi är intresserade utav.
 
Hur ser det ut på ledarsidan, fortsätter alla eller blir det några förändringar inför 2024?
- Vi är just nu i en process där vi jagar en ny huvudtränare då Niklas Almén vill satsa fullt ut som spelare till nästa säsong. Maximilian Lundberg, som varit lagledare i år, satsar också på spelarkarriären igen efter att hans korsbandsskada nu är läkt. Med Fredrik Kallin och Stig Nilsson är inget klart ännu, mycket hänger på vem som blir ny tränare och hur den personen vill ha sin ledarstab. Jag själv, som stöttat Maximillian med det administrativa, kommer troligtvis inte heller fortsätta då jag bor i Svenshögen och jobbar i Göteborg. Tiden räcker inte till tyvärr.
 
Hur ser den kommande tiden ut, tränar ni något eller är det uppehåll?
- Vi tränar utomhus på måndagar klockan 19.00-20.30 samt inomhus på onsdagar. Vi kommer att köra måndagar fram till och med 4/12. Är man intresserad utav att träna med oss så är man välkommen! Bara att höra av sig till Fredrik Kallin om man vill vara med.
 
När börjar försäsongsträningen?
- Tidigare år så har vi kört igång andra lördagen i januari så jag skulle tro att det blir runt där, men det får den nya tränaren och tränarstaben bestämma när de är på plats.
 
Vi önskar er i och runt seniorlaget stort lycka till med den fortsatta satsningen och division 5-spel säsongen 2024!
- Tack så jättemycket!
Sverige - Spanien, Nations League
2023-09-22 20:50

En buss kommer lastad!

Med vadå?

50 fans från Tanums IF!

 

Resan ner bjöd på optimism och glädje inför att heja fram våra blå-gula damer. En match som hade det mesta att erbjuda, glädje, besvikelse, nervositet och spontanapplåder till motståndarlaget.

Även om resultatet inte blev det vi hoppades på så var resan i sig en succé.

 

Skribenten skickar en extra hyllning till Sveriges målvakt, Zećira Mušović, som stod för flera fantastiska räddningar.

 

Ett stort tack till Tanums Buss AB och vår busschaufför Mats som ordnade med smidig resa tur och retur.

 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
P 2009 Tanums Alliansen, 03/08 23:44 
P 2009 Tanums Alliansen, 05/10 10:46 
P 2007-09 Tanums Alliansen, 05/10 10:11 
F 2013-16, 12/08 11:59